Logo Taco Alexander

Mexicaanse-catering-met-passiePlaatje 100 origineel - 169x140

De Mexicaanse keuken

De traditionele Mexicaanse keuken maakt onderdeel uit van ons wereldwijde culturele 
erfgoed. Eeuwenoude rituelen, traditionele culinaire technieken en lokale gewoonten
van de Indianen brachten deze keuken tot grote hoogte. De waardering voor deze keuken
beperkt zich niet tot Mexico. Dit blijkt uit de erkenning door UNESCO als werelderfgoed in
2010. De Mexicaanse keuken is doorspekt met tradities. Zo bereiden de Mexicanen Tortilla´s
en Tamales, beide gemaakt van maïs, op de ‘Día de los Muertos’, een belangrijke feestdag in
november. Tijdens Posadas, gevierd van 16 tot met 24 december, herdenken de Mexicanen
de reis van María en Jozef van Nazareth naar Bethlehem. De kinderen krijgen dan ‘una bolsa
con colacion’ (zakjes met snoep, fruit en pinda´s) en worden Tamales (gevulde maïs), en
Buñuelos (zoete tortillas) gegeten onder het genot van Atolli (drankje van maïs). Inheemse
ingrediënten uit de tijd van de Mayas en Azteken, zoals rode en groene tomaten, pompoenen,
xocolātl (chocolade) en vanille geven aan de Mexicaanse keuken haar unieke smaak.
UNESCO-web       Escudo

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT